Yhdistys

Schjerfbeck-­sällskapet i Ekenäs rf –yhdistys on perustettu 2007. Ensimmäinen tehtävä oli järjestää kilpailu Tammisaaren Laivurinpuistoon pystytettävästä muistomerkistä. Schjerfbeck itse kutsui toisinaan puistoa ateljeekseen. Pro Artibus –säätiö oli  muistomerkkiä suunniteltaessa tärkeä yhteistyökumppani. Kilpailun voitti norjalaistaiteilija A K Dolven. Hänen teoksensa The Finnish Untuned Bell pystytettiin ja vihittiin vuonna 2011.

Yhdistys on ajanut Tammisaaren yhden kadun nimeämistä taiteilijan mukaan. Samoin se on osaltaan vaikuttanut siihen, että Tammisaaren museokeskus EKTA:ssa on avattu Schjerfbeckin työtä esittelevä pysyvä näyttely.

Schjerfbeck­yhdistys tekee taiteilijan työtä tunnetuksi laajalle yleisölle ja järjestää luentoja, seminaareja, opintomatkoja ja tapahtumia. Museokeskus EKTA, Pro Artibus –säätiö ja Raaseporin kaupunki ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita.

Pyrimme myös tuottamaan painettua ja muuta tiedotusaineistoa.

Juhlimme joka vuosi 10. heinäkuuta taiteilijan syntymäpäivää. Toiminta on kaikille avointa ja jokainen Helene Schjerfbeckin taiteesta kiinnostunut voi hakea jäsenyyttä.

Seuran jäsenyys

Jäseniä on tällä hetkellä noin 70, ja jäsenmaksu on tänä vuonna 10 euroa. Jäsenmaksua vastaan saa jäsenkirjeen ja tietoa toiminnasta muutaman kerran vuodessa. Lisäksi opintomatkoista saa hieman Museokeskus EKTA tarjoaa jäsenillemme loppusyksystä 2015 erityisedun, ilmaisen sisäänpääsyn museon pysyvään Schjerfbeck­näyttelyyn.

Toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuin ja ulkoisella rahoituksella. Ohjelma vaihtelee vuosittain, riippuen myönnetystä rahoituksesta.

Jos haluat liittyä yhdistykseemme, ota yhteyttä puheenjohtaja Jennifer Dahlbäckiin, jeijab(at)msn.com tai sihteeri Åsa Lönnqvistiin, asa.lonnqvist(at)proartibus.fi.